Τα μέλη και οι φίλοι των Τμημάτων της AHEPA HELLAS HJ-04 «Σόλων» Χαλανδρίου και HJ-10 «Περικλής» Χολαργού δείπνησαν σε ταβέρνα την Πέμπτη 20/6/2024 με σκοπό αφενός την αδελφική γνωριμία και συναναστροφή και αφετέρου την κινητοποίηση πόρων προς ενίσχυση της σπουδαίας εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) εν όψει του δύσκολου καλοκαιριού.

Η Ομάδα επιχειρεί σε κάθε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία της για την προστασία του περιβάλλοντος και των συμπολιτών μας. Ήδη μέσα στις τελευταίες ημέρες δραστηριοποιήθηκε με αμεσότητα εκτελώντας επιχειρήσεις και περίπολα.

Ενδεικτικά, στις 19 Ιουνίου 2024 επιχείρησε στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου Αττικής με 4 οχήματα και εθελοντές.

Στις 20 Ιουνίου 2024 επιχείρησε στο Πάρκο Αφαία με 1 όχημα και 7 εθελοντές ενώ εκτέλεσε περίπολα πυρασφάλειας στον Βοτανικό, στο Άλσος Μπαρουτάδικο και όπου αλλού χρειάστηκε λόγω της επικινδυνότητας σε συνεργασία πάντα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ως εθελοντές άπλωσαν χέρι βοήθειας σε συνανθρώπους μας που είχαν εμπλακεί σε Τροχαίο Ατύχημα στην Λ. Κηφισό γυρνώντας από την παροχή υγειονομικής κάλυψης στο Athens Festival.

Σήμερα 28 Ιουνίου, στην περιοχή Γενναδίου με όχημα ενός τόνου και 4 εθελοντές υποστήριξαν την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου άμεσα και με επιτυχία αφού η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και έγινε τελικά κατάσβεση.

Η διοργάνωση του φιλανθρωπικού δείπνου στον Π.Ο.Ν για την ΕΠΟΜΕΑ ήταν μία πρωτοβουλία στα πλαίσια του πυλώνα της Κοινωνικής Ευθύνης και του Εθελοντισμού της AHEPA και ελήφθη από κοινού από τα όμορα Τμήματα της AHEPA, το 4 «Σόλων» Χαλανδρίου και 10 «Περικλής» Χολαργού δια των Προέδρων τους Αλέξανδρου Δήμα και Χρίστου Κατηφόρη.

Επίτιμος καλεσμένος στο δείπνο ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α κ. Ρουμελιώτης Γιώργος ο οποίος και ενημέρωσε για τις δράσεις της ομάδος τους σε όλη την Ελλάδα και ευχαρίστησε τα δύο Chapters για την συνεισφορά τους.

Παρόντες στο δείπνο ήταν ο αδ. Χρήστος Φασλής PCP HJ-04 ο οποίος εκπροσώπησε τον ασθενούντα Πρόεδρο Αλέξανδρο Δήμα και ο αδ. Βαρδής Γωνιωτάκης-Κορδεράς PCP HJ-10, ενώ για τη σημασία της πρωτοβουλίας μίλησαν ο αδ. Μιχάλης Γαλιατσάτος και ο αδ. Αγαπητός Χατζηελένης εκ μέρους του Τμήματος Χαλανδρίου και ο αδ. Χρίστος Κατηφόρης και η Έλενα Whittle φαρμακοποιός-εθελόντρια πυροσβέστης εκ μέρους του Τμήματος Χολαργού.

Το δείπνο τίμησε ο Νίκος Χατζής, φετινός νικητής του AHEPAN of the year για την Περιφέρεια 25 και Marshal του ΔΣ της AHEPA Hellas, εκ μέρους του Κυβερνήτη Χρήστου Καραπιπέρη.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Τμημάτων 10 «Περικλής» και 4 «Σόλων» της AHEPA αποφάσισαν στις συνεδριάσεις τους την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 την αποδέσμευση του συνολικού ποσού 1.000 € για την ενίσχυση του σωματείου Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α) Ελλάδος με σκοπό την υλικοτεχνική υποστήριξη του έργου της δασοπυρόσβεσης το φετινό καλοκαίρι.

Φιλοδοξία των δύο Τμημάτων που ανέλαβαν τη δράση αυτή είναι η μικρή συμβολή στις τεράστιες ανάγκες της σημαντική αυτής εθελοντική προσπάθειας και η μόχλευση πόρων με την παρακίνηση άλλων, εντός και εκτός AHEPA, προς την κατεύθυνση αυτή.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους και όσες ενίσχυσαν το σπουδαίο αυτό σκοπό!

Για το Δ.Σ. του Τμήματος HJ-10 “Περικλής” της AHEPA Hellas

Χρίστος Κατηφόρης Πρόεδρος HJ-10

Μελέτης Μανώλης Γραμματέας HJ-10

Για το Δ.Σ. του Τμήματος HJ-04 “Σόλων” της AHEPA Hellas

Αλέξανδρος Δήμας Πρόεδρος HJ-04

Αγαπητός Χατζηελένης Director Civic Responsibility HJ-04

Scroll to Top